Portfolio

Omroep Zeeland

Sinds 1 februari werk ik als grafisch vormgever bij Omroep Zeeland. Hierdoor heb ik kennis gemaakt met een hele andere tak van sport: werken voor het nieuws en televisie. Al zijn mijn werkzaamheden wel breder dan alleen voor tv. Zo maak ik vrijwel dagelijks een editie van Verzeeuwigd; DVE's die tijdens de nieuwsuitzending zichtbaar zijn op de monitor in de studio; banners en posts voor op de verschillende social media kanalen van Omroep Zeeland; geanimeerde graphics en kaarten ter ondersteuning aan een nieuwsitem; het jaarverslag; timelapsen en ik loop regelmatig rond op verschillende evenementen om sfeerimpressies en het publiek te fotograferen. Hier volgt een selectie van het werk.

Jaarverslag

Jaarlijks publiceert Omroep Zeeland haar jaarverslag. 2015 stond in het teken van 25 jaar Omroep Zeeland. Dit is dan ook de rode lijn in het jaarverslag. Voor het ontwerpen van het jaarverslag heb ik de huisstijl nauwlettend gehanteerd, hierbij gebruikmakend van de verslagen van voorgaande jaren. Hetzij met mijn eigen draai er aan om het geheel te finetunen; die vrijheid was er. Het jaarverslag bestaat uit een aantal verplichte onderdelen, 2 collages met archief materiaal, een tijdlijn van het jaar 2015, uitgebreide artikelen van o.a. de hoofdredacteur en een serie profielen die een link leggen met 25 jaar: 25 jaar in dienst, 25 jarig bestaan. Het is een 56 pagina's tellend verslag geworden dat u in zijn geheel hier kunt inzien.

jaarverslag)1

jaarverslag_02
 
jaarverslag_03
jaarverslag_04

Verzeeuwigd

Verzeeuwigd is een dagelijks item bestaande uit de mooiste ingezonden foto's van onze provincie. De foto's zijn afkomstig van Flickr. Indien er een belangrijk evenement heeft plaatsgevonden gaat de eerstvolgende editie van Verzeeuwigd over het betreffende evenement. Onderstaande is een editie over Middelburg VOLkoren met door mij gemaakte foto's. Bekijk hier meer edities van Verzeeuwigd.

De Zeeuwse Top 40

Dit jaar was het de 10e editie van De Zeeuwse Top 40. Vorig jaar is er al een logo speciaal hiervoor ontworpen, dat heb ik verder verwerkt in diverse uitingen o.a. een banner voor op Facebook en een stembiljet. De stembiljetten op diverse plaatsen uitgedeeld, o.a. op festival Hrieps. Hier ben ik ook aanwezig geweest om de stembus te fotograferen. Het gehele album kun je hier terug zien. hrieps facebook_zt40  

Chris Götte

17 maart 2016 was het 15 jaar geleden dat de drummer van Blof, Chris Götte verongelukte. Van de familie kreeg Omroep Zeeland 3 plakboeken die Chris zelf, en na zijn overlijden zijn familie, heeft bijgehouden van het succes van Blof. Samen met mijn collega's hebben we een selectie gemaakt van pagina's uit het plakboek, deze gefotografeerd en op de muziek gemonteerd. Op deze manier vormt het een mooi eerbetoon aan de band en aan Chris. Kippenvel vanaf 3.52! Met erg veel plezier aan dit project gewerkt!

Canvas

Om de nieuwe kantoren van de evenementenredactie aan te kleden heb ik 3 canvassen ontworpen. 1 algemeen over de evenementen waar Omroep Zeeland actief is (150 x 100). De cirkels vormen een belangrijk deel van de huisstijl van Omroep Zeeland. Deze worden gebruikt in vrijwel alle banners, DVE'S en internet uitingen. Daarom heb ik met deze cirkel een compositie gemaakt. Hierdoor ontstaan 4 vlakken die in het midden worden verbonden door het logo. De foto's laten een zo breed mogelijk beeld zien qua evenementen: fietsen, lopen, cultuur, muzikaal.

Canvas_Evenementen

Daarnaast 2 canvassen (90 x 60) over Zeeland. Ik wilde de veelzijdigheid en diversiteit van Zeeland benadrukken: land, zee, rust, ruimte, polder, modern, de beroemde Zeeuwse luchten en een icoon van Zeeland: de Zeelandbrug. Dat heb ik in deze 2 foto's weten te vangen. De foto's zijn ingestuurd voor Verzeeuwigd en zijn afkomstig van de Flickr pagina van Omroep Zeeland. Om de 2 canvassen met elkaar te verbinden heb ik de horizon op 1 lijn getrokken en zijn ze verbonden met cirkels.

Canvas_01 Canvas_02